Velkommen til spansk aften og Winemaker’s Dinner med Tempranilloeksperten i Rioja, Bodegas Altanza!
Bodegaz Altanza er anerkjent i Rioja for å være tro mot distriktets hoveddrue, Tempranillo, og bruker utelukkende denne uten andre innblandinger i sine røde viner. De har vunnet en rekke utmerkelser for vinene og er en preferert produsent for de som vil ha en “typisk” vin med fotavtrykk i Rioja.
Kokkene har blitt utfordret til å lage en spansk aften og en fireretters meny bestående av:
- Torsk med tapenade og ristet serranoskinke, stekt zucchini og paprika
- Langtidsstekt kalveentrecote. Servert med choronsaus, grønn asparges, ristet skogsopp og ovnsbakt perlepotet
- Rosastekt Lammefilet servert med mint bernaise og smørdampet rosettkål. Parisienne poteter og ovnsbakt cherrytomat
- Ostekake med salt karamell. Servert med bærcoulis og cointreau-marinert gresskar
Vinene som er satt til de ulike rettene er:
- Altanza Sauvignon Blanc 2022
- Altanza Reserva 2017
- Altanza Gran Reserva 2015
- Altanza Uva por Uva
- Altanza Colección Roberto Amillo Pedro Ximenez