I Bykjelleren (Stallgården) står daglig leder og kjøkkensjef, Odd Kåre Brendemoen, klar med høstens beste råvarer fra Norge. I møte med fantastiske råvarer fra Norge, har vi hentet det beste fra Champagne og Portugal.
Direkte fra Champagne kommer eksportsjef hos Champagne JEEPER, Stanislas Deconinck. Fra vinprodusenten Dona Maria i Portugal kommer eksportsjef, Francoise Emery. Dona Maria gjorde i sommer rent bord under ViniPortugals årlige kåring av de aller beste vinene i Portugal. 1.300 toppviner ble testet av 130 nasjonale og internasjonale vineksperter, og Dona Maria vant er rekke gullmedaljer for sine viner. Sammen med Odd Kåre har de den store gleden av å presentere følgende meny hvor det ikke er spart på noe:
Aperitiff: Champagne JEEPER Grand Assemblage Premier Cru (Vmp# 16426301, kr. 567,40)
Rett 1:
Soppbuljong, høstens sopp, mandelpotet gnocchi og Høvding Sverre XO-ost
Vin: Champagne JEEPER La Grande Cuvée Millésime 2005 (Vmp# 16996801, kr. 1.034,20)
Rett 2:
Reinsdyr, jordskokk, kålvekster, perlepotet og portvinssaus
Vin 1: Dona Maria Amantis Reserva 2019 (Vmp# 3592701, kr. 417,30) – Grand Gold Medal ViniPortugal 2024
Vin 2: Dona Maria Grande Reserva 2018 (Vmp# 3066301, kr. 564,20) – Gold Medal ViniPortugal 2024
Rett 3:
Sjokolademousse Valhora med stekt sjokolade og jordbærsorbet
Vin: Antica Casina San Rocco Brachetto d’Acqui 2023
Velkommen til en uforglemmelig aften i Bykjelleren!
Deler av seansen vil foregå på engelsk.
Det serveres et glass av hver oppført vin.