Master Class: Supertoskanere – Det beste fra Toscana, og muligens Italia? Møt Antinori på sitt beste!

element
Dato
22.10.2021
Tid
16:30

 – 

17:30
Billetter
245,- + billettavgjift
Sted
Konferanserom “Furuberget 1” – Scandic Hamar

Vi byr på noen av de aller beste vinene som kommer fra Italia -nemlig Toscana. Vi snakker “Supertoskanere.”

Hamar Vinfestival er så heldige å få besøk av Alessandro fra Marchesi Antinori. Familien Antinori begynte å produsere vin allerede i 1385 og er i dag en stor og svært moderne produsent av kvalitetsvin -hovedsakelig i Italia. I tillegg til vinproduksjon i Italia, Ungarn, Malta og Romania, lager familien vin i California og i Chile. Firmaet styres i dag av Marchesi Piero Antinori, godt hjulpet av døtrene Albieria, Allegra og Alessia.  Tignanello ble lansert i 1971, og var med på starte fenomenet ‘Supertoskanere’ – topp kvalitetsvin utenfor det tradisjonelle appellasjonssytemet. Noen år senere ble Solaia lansert. Blant Antinoris eiendommer finner man de berømte eiendommene Tignanello, Guado al Tasso, Pèppoli, Badia a Passignano og Tenuta La Braccesca i Toscana, og Castello della Sala i Umbria.

Du får smake seks toppviner fra Marchesi Antinori i denne Master Class’en hvorav to er Supertoskanerne Tignanello og Guada al Tasso:

Villa Antinori Bianco 2020

Bramito della Sala 2020

Villa Antinori Rosso 2018

Mortelle Poggio Alle Nane

Tignanello 2018

Guado Al Tasso 2017

 

Antinori ble den 21. september kåret som nr. 6 for verdens beste vingårderer. Se: https://www.worldsbestvineyards.com/the-list/1-10/antinori-nel-chianti-classico-marchesi-antinori.html

Les mer om produsenten her: https://www.antinori.it/en/