I Bykjelleren (Stallgården) står kjøkkensjef, Odd Kåre Brendemoen, klar med høstens beste råvarer fra Norge. I møte kommer viner fra Chile, men ikke hva som helst….
Navnet Odfjell, er for mange synonymt med shipping. Fra regnfylte Bergen reiste Dan Odfjell Sr. til Chile og kjøpte i 1982 en fruktfarm hvor det også var noen få vinmarker. Etter noen år besluttet han seg for å satse helhjertet på vin. Første årgang med druer til vinproduksjon ble høstet i 1998. I dag har familien Odfjell 12 spennende viner på Vinmonopolet, alle økologiske og veganske.
Direkte fra Chile kommer vinmakeren Francisca Palacios. Sammen med Odd Kåre har de gleden av å presentere følgende meny:
Aperitiff: Odfjell Armador Sauvignon Blanc 2022
Rett 1:
Kamskjell fra Hitra
Marcona mandler, skorsonnerot, smørsaus med Nduja
Vin: Odfjell Capitulo Sea Kraken
Rett 2:
Sesongens sopp
Gnocchi med Kongeost fra Hitra og soppbuljong
Vin: Odfjell Armador Carmenere 2021
Rett 3:
Reinsdyr fra Røros
Kål, kastanjer, tyttebær, potetkrem og viltsaus
Vin: Odfjell Orzada Syrah 2019 og Odfjell Aliara 2018
Velkommen til norsk-chilensk aften i Bykjelleren!