Vinfestivalens 5-års jubileumsmiddag med viner fra fantastiske Penfolds. -Ingen over, ingen ved siden. Fra “Down Under” –> FÅ PLASSER IGJEN!

element
Dato
19.11.2022
Tid
19:00

 – 

23:00
Billetter
2.250,- + billettavift
Sted
Restaurant Satellitten, i Hamar kulturhus, Torggata 100, 2317 Hamar

Hamar Vinfestival feirer 5-års jubileum og duker for tidenes Winemaker’s Dinner av høyeste kvalitet med vin fra intet mindre enn Penfolds, Australia.

Penfolds produserer noen av de flotteste, mest eksklusive og ettersøkte vinene i verden! Vi er derfor enormt stolte over å ha fått til denne middagen, som Penfolds arranger for første gang i Norge. Penfolds er listet av Wine & Spirits Magazin’s “Top 100 Wineries i 2022″ og dét for 30. gang, mer enn noen annen vinprodusent i verden. Deres viner oppnår ofte full score (100 poeng) av vinkritikere verden over.

Om du mot formodning ikke kjenner til Penfolds toppcuvé, Grange, fra før, så tør vi garantere at du definitivt aldri vil glemme denne kvelden!

Kokkene hos restaurant Satellitten er allerede i gang med å forberede middagen, og har blitt utfordret til å sette en meny til disse vinene -til en samlet verdi kr. 7.769,-, og som du skal smake:

  • Penfolds x Thienot Champagne Brut Rosé (kr. 599,-)
  • Penfolds Bin 311 Chardonnay 2020 (kr. 280,-)
  • Penfolds Yattarna Chardonnay 2019 (kr. 1.130,-)
  • Penfolds Bin 23 2020, Pinot Noir (kr. 330,-)
  • Penfolds Bin 28 2019, Shiraz (kr. 280,-)
  • Penfolds Bin 389 2020, Cabernet/Shiraz (kr. 540,-)
  • Penfolds Grange 2017, Shiraz (kr. 4.310,-)
  • Penfolds Father 10 Year Old Tawny (kr. 300,-)

 

Gjennom kvelden vil rettene bli presentert av kokkene hos restaurant, Satellitten, og vinene av Birger Holm, Penfolds Business Manager Nordics.

Jubileumsmiddagen består av:

  • Minitartelett med rakfisktartar, rømme, potetkrem og friterte løkringer
  • Pannestekt kamskjell med sauterte julienne-grønnsaker, sqorsonnerot- parmesanpuré og nøttesmør med sitrusrasp
  • Rosastekt andebryst i følge med krydderkokt pære, rosettkål og bigaradesaus
  • Lammefilet Wellington med ristede røtter, potet Anna og portvinssjy
  • Tarte tatin med norske plommer, julekakecrumbles og tonkabønne- is

 

Om Penfolds: https://www.penfolds.com/