Winemakers Dinner - femretters middag med vinpakke og foredrag av vinprodusenten Santa Sofia på Basarene

Nyt en utsøkt femretters middag med nøye utvalgte viner og tilhørende foredrag

Dato
26.okt. - 26.okt.
Lagre i kalenderen
Tid
19:00 - 22:00
Pris
Kr 1150,-
Kjøp billett
Sted
Basarene, Storhamargata 2 , 2317 Hamar
Vegbeskrivelse

I en av Hamars flotteste restaurantbygninger, Basarene, har kokkene komponert en femretters meny du sent vil glemme. Med nøye utvalgte viner fra den italienske vinprodusenten, Santa Sofia, vil smaksløkene få en storslagen opplevelse.

De ulike rettene vil bli presentert av kokkene og av vinmakeren selv. Du blir forklart hva som er av ingredienser i den respektive rett og får svar på hvorfor nettopp de ulike vinene er valgt for å gi den optimale smaksopplevelsen.

Du blir ønsket velkommen med et glass bobler ved ankomst i Basarene.


Om italienske Santa Sofia:


Santa Sofia og Begnoni holder til på historisk grunn i landsbyen Pedemonte, midt i det klassiske Valpolicella Classico-området. Kjellerne ligger vegg i vegg med majestetiske Villa Serego, bedre kjent som Santa Sofia-slottet, et praktbygg som ble påbegynt allerede i 1560. Det var adelsmannen Marcantonio Serego som engasjerte arkitektgeniet Andrea Palladio til å tegne en gedigen «villa» på eiendommen sin i Valpolicella. Flere av Palladios bygninger er i dag på verdensarvlisten til UNESCO.

Azienda Agricola Santa Sofia er kjent som et lite, kvalitetsbevisst vinfirma som under ledelse av Giancarlo Begnoni har tatt stadig nye steg. Vinproduksjonen kom i gang der alt i 1811, mens Giancarlo Begnoni kom inn på eiersiden i 1967.

De kjøper druer fra en rekke forskjellige vinbønder over hele regionen. De aller fleste har vært samarbeidspartnere i mange år og vinhuset legger føring for hvordan bøndene driver jordbruket og følger opp hver enkelt dyrker, slik at kvaliteten hele tiden ligger helt på topp. De har lagt stor vekt på forsiktig pressing og "kald" fermentering for å fremme de fine aromaene i vinene. De har også tatt fullstendig avstand fra kjemisk og mekanisk stabilisering av vinene under produksjonen.

Giancarlo er fortsatt sjef i kjelleren selv etter 48 år, men har overlatt stadig mer til sin sønn Luciano.

Det siste er ikke så alt for vanskelig, for Giancarlo har skapt et vinhus med et godt renommé, slik at den begrensede produksjonen Azienda Agricola Santa Sofia lager har fått plass på mange berømte vinkart på restauranter og hoteller verden over.

Les mer om Santa Sofia her: https://www.santasofia.com/