Master Class - Rieslingtoppen, Georg Müller (Rheingau, Tyskland)

Vinprodusenten, Georg Müller, forteller sin historie og lar deg få smake deres edle dråper basert på druen Riesling.

Dato
26.okt. - 26.okt.
Lagre i kalenderen
Tid
17:30 - 18:30
Pris
Kr 50,-
Kjøp billett
Sted
Skibladner B i First Hotel Victoria (2. etg. i Victoriakvartalet), Strandgata 21 , 2317 Hamar
Vegbeskrivelse


Tyske Georg Müller etablerte vingården sin i 1882. I 1913 donerte han den til sitt hjemsted, Hattenheim. Stiftelsen Georg Müller Stiftung ble resultatet, og drev med veldedighet og fattigdombekjempelse i området. I 2003 ble det bestemt å privatisere stiftelsen, og valget falt på Peter Winter som ny eier. Peter Winter har satt som mål at vinhuset Georg Müller Stiftung skal etterstrebe
den høyeste kvalitetsstandard, både innen vindyrking og -produksjon. Man håndplukker druene, planter økologisk og tillater kun 60 hl per ha utbytte.Peter Winter tror også på kraftig tynning og selektiv innhøsting for å produsere enestående vin. Til tross for den tradisjonelle bruken av eik og franske barriques til modning, har man også tatt i bruk ultramoderne vinpresser. Eiendommen omfatter 14 ha med utmerkede vinmarker rundt Hattenheim. Her produseres 80% Riesling, 15% Spätburgunder i tillegg til Frühburgunder, Müller-Thurgau, Auxerrois, Sauvignon Blanc og Ehrenfelser. Alt på et miljømessig
bærekraftig sett.


Riesling passer svært godt inn i den norske matkulturen, og i denne sesjonen får du smake flere av Georg Müller sine aller beste viner.

(Foredraget er på engelsk og holdes av eieren, Peter Winter).

Les mer om Georg Müller her: http://georg-mueller-stiftung....

(Billett til denne seansen fordrer kjøpt inngangsbillett til Smakstorget).